- 50 gram stokbrood
- 20 gram salami
- 10 gram boter
Het zijn niet elke ochtend boterhammetjes met mager of licht beleg. Soms is er ook eens iets anders, zoals deze ochtend. Salami tussen een stukje stokbrood. Ik werd een beetje verrast door de salami, er zat look in. Hooray for that, aangezien ik nog in de namiddag moest gaan werken. Nu ja, ik heb geen klachten van klanten gehad, dus dat is goed ;)!
Middageten: Boterhammen met smeerkaas. 4 punten
- 50 gram brood
- 1 smeerkaasje
Eerst wilde ik iets 'speciaal' maken als middageten, omdat ik nog pasta van gisteren overhad. Maar het mocht niet zijn, want ik moest op tijd vertrekken om mijn bus te halen. Soms is een simpele boterham niet slecht, denk ik. Het is gewoon, niet te speciaal, geen 'tralala'. Maar, door mijn lage punten van het ontbijt en van het middagmaal, zou ik nog voldoende mijn dag moeten kunnen vullen met andere punten... En dat is moeilijk. Ik moet zien dat ik dan een avondmaal heb dat evenwichtig is, want met 27 punten... Dan is het riskant om vettig of veel te gaan eten.
Tussendoortje: Weight Watcherskoek. 2 punten
Mijn koekenverbruik is echt aanzienlijk gedaald. Nu vervang ik koeken voornamelijk door cracottes of zo Zweedse broodjes met beleg. Toch heb ik op mijn kamer een doosje vol met verschillende koeken waarvan de punten verschillen tussen 2 en 7 punten. Maar ik heb niet echt de neiging om koeken te eten. Het is nu eenmaal zo dat borrelnootjes en chips mijn grootste gevaar waren en waarschijnlijk ook zullen blijven.
Toch kan ik af en toe genieten van zo een koek met chocolade (Kinder Bueno, mmmm!). Maar ik verkies dan het liefst een koek van Weight Watchers.
Tussendoortje: Mandarijn. 0 punten
Avondeten: Pasta met kip en curry. 15 punten
- 300 gram pasta
- 100 gram kipfilet
- Weight Watchers currysaus
- 1 koffielepel olie
- ui
- paprika
- champignons
Toen ik thuis kwam van werken, had ik honger! Ik had wel een heel paard kunnen opeten! Wat ergens dan ook goed uitkwam dat ik nog veel punten over had.
Ik heb 300 gram pasta klaargemaakt, een stevige portie maar dat is nog altijd beter dan chips! Daarbij had ik dan kipfilet in blokjes gesneden en dat gebakken te samen met paprika, champignons en een ui. Omdat de currysaus van knorr zoveel punten heeft, had ik eens geprobeerd om de saus van Weight Watchers te kopen. Het is een zakje met poeder om saus van te maken op basis van water. Weinig punten, en ik moet zeggen: een echte aanrader. Het is echt lekkere currysaus!
Uiteindelijk was de portie toch iets te groot gemaakt. Ik had te veel pasta, maar dat is nu eenmaal als je maag harder roept dan je verstand.
Avondsnack: Zelfgemaakte worstenbroodjes. 9 punten
- 45 gram bladerdeeg
- frikandel
Met mijn punten die ik nog over had, heb ik worstenbroodjes gemaakt. Het is zo ongelofelijk gemakkelijk, ik dacht dat het moeilijker ging zijn..
Hoe dan ook. Ik heb rechthoekjes bladerdeeg in de diepvriezer, en daar heb ik dan een plakje van gebruikt. En dan ook een frikandel uit de diepvriezer. Zo snacks van de frituur vallen qua punten echt heel goed mee, zolang je ze niet in de friteuse klaarmaakt.
Ik heb drie kleine worstenbroodjes kunnen maken van de producten die ik had. Dat heb ik een kwartiertje in de oven gezet op 180°C. Nu, waarom zijn mijn worstenbroodjes dan wit? Omdat ik ze niet gedoreerd heb. Dat is zo wanneer je je gebak nog insmeert met een laagje geklutst ei. Dan krijg je zo een mooie bruine, gouden schijn. Maar een ei zijn punten, en ik vind dat niet echt nodig.
Wat mij eerst en vooral opviel was dat mijn worstenbroodjes niet echt vettig aanvoelden. Wanneer ik er eentje eet uit de studentenresto of van de Panos, dan zijn mijn vingers helemaal vettig en heb ik een servet nodig. Dat had ik bij deze broodjes niet nodig. Dat doet mij dan denken: Wat doen ze nog extra in hun broodjes om dat zo vettig te maken?
Nu, mijn worstenbroodjes zouden (als ik ze aan elkaar gelaten had) de lengte van een gewoon worstenbroodje gehad hebben. Toch zijn mijn zelfgemaakte broodjes meer punten dan een kant en klaar broodje. Ik denk dat dit komt omdat ik diepvriesbladerdeeg gebruikt heb. Daar kan je denk ik minder uit halen dan uit vers deeg. Ik bedoel dat vers deeg misschien rekbaarder is, waardoor je er meer uit kan halen.
Hoe dan ook, lekkere worstenbroodjes gegarandeerd!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten