woensdag 12 december 2012

Dinsdag 11 december.

Ontbijt: Boterhammen met philadelphia. 9 punten

- 50 gram brood
- 30 gram philadelphia
- danette crousti


Een gewoon ontbijt met boterhammen en dan nog een Danette Crousti.  




Tussendoortje: Mandarijn en banaan. 0 punten






Middageten: Soep en pasta. 6 punten

- broccolisoep
- pasta
Zoals ik gisteren al had geschreven, had ik nog wat pasta over. Die heb ik dan deze middag maar opgegeten. Het is dan wel wat gokken hoeveel punten ik er aan geef, want het is een overschotje van gisteren, maar dan met wat extra pasta nog. En hoeveel punten er exact in zitten, ik heb het niet afgewogen tot mijn spijt. Hoe dan ook, ik heb er zes punten voor geteld en dat mag wel ruim voldoende zijn. 





Tussendoortje: Krisprolls met salami. 4 punten

- 2 krisprolls
- wat salami
- wat boter

In plaats van wat meer te eten in mijn maaltijden, heb ik vandaag echt veel tussendoortjes gegeten. Gelukkig ook fruit, maar als ik kijk naar dit tussendoortje en dan het zakje chips, dan vraag ik me soms af hoe ik die punten anders kan invullen. 

Gezond voedsel telt minder punten, waardoor ik meer zou kunnen eten en dat is soms ook het probleem. Door hier en daar op punten te besparen door het anders of gezonder te doen, heb ik meer punten over om te snoepen... En dat is niet zoals het zou moeten zijn. Hoe dan ook. Ik ga deze week er werk van maken om mijn maaltijden groter te maken en mijn tussendoortjes kleiner. 



Vieruurtje: Kaaschips. 3 punten

- 20 gram kaaschips



Avondeten: Hamburger met rauwkost. 14 punten

- 110 gram (rauwe) rundshamburger
- 50 gram pistolet
- ketchup
- light mayonaise 
- light smeltkaas

Ik heb vanavond 'geoefend' en het gaat lukken. Ik heb deze maaltijd zodanig met groenten aangevuld, dat ik geen tweede hamburger nodig had. Op die manier heb ik wat junkfood gegeten, maar anderzijds toch genoeg gehad met één portie ervan. Dit is dan weer in complete tegenstelling tot wat ik schreef bij tussendoortjes. Maar ik denk dat ik er wel een verklaring voor heb (ik heb altijd smoesjes, je zal me er nog wel op betrappen). Een rundshamburger telt ZEVEN punten. Een tweede hamburger was dus geen optie, omdat ik dan ook meer dan 200 gram vlees zou gegeten hebben en dat is ver boven mijn gemiddelde. Hoe dan ook, ik heb één hamburger gegeten en mezelf volgestampt met groenten, waardoor ik toch genoeg heb gehad. Mijn ouders hadden nog aardappeltjes uit de oven op Griekse wijze (met veel vetstof). Die heb ik maar gelaten voor wat ze waren. Ik had misschien wel beter aardappeltjes genomen, zodat ik door de dag wat tussendoortjes had moeten laten. En op die manier besteed ik mijn punten, zoals ik het wil, aan maaltijden. Ik probeer er morgen aan te werken! Echt waar.

Maar wat ik dan heb 'geoefend', is het mezelf volstoppen met groenten zodat ik verzadigd ben. Waarom zou ik daarop oefenen? Omdat de feestdagen daar zijn. En bij ons betekent dat eten eten eten eten en de dag erna restjes eten, en verjaardagen, en feestjes, en taart, en ijs, en vanalles. Vooral veel te veel. 

Dus, thuis doen we gourmet op kerstavond. En ik heb al wat overlegd met de moeder, dat er extra groenten moeten zijn, zodat ik me daarin kan voleten. Ook ga ik voor de magere vleesjes voor op de gourmet, of alleszins voor de stukjes vlees met het groene label. Zoals kipfilet, mager varkensvlees, stukjes biefstuk, scampi's,... En sausjes. AI. Sausjes zijn nog een knelpunt waar ik over moet nadenken. Ik heb nu wel die light mayonaise, en light cocktail en ketchup. Maar ik ben een sausjeseter. En ik kan je nu al beloven, dat wanneer ik de kans zou krijgen op kerstavond, dat ik een tiental punten enkel aan saus zou eten. Maar die kans ga ik niet krijgen, want tegen dan ga ik wilskracht gekweekt hebben. Hahaha. ;)




Avondsnack: Passievruchten. 0 punten

- 2 passievruchten

5 opmerkingen:

  1. Tip voor de sausjes: maak een lekkere warme saus ipv mayonaise of iets soortgelijks voor bij de gourmet. Een lekkere provencaalse saus kan je in principe voor 0 punten maken (tomaten uit blik, paprika, champignons, veel kruiden en heel lang laten inkoken) en daar kan je heel veel van eten! Lekker bij vlees of koude pasta bij de gourmet. Of een champignonnenroomsaus of currysaus met light sojaroom (amper punten). Of meng je light mayo met (griekse) magere natuuryoghurt, daar mag je heeel veel van eten voor weinig punten, en je kan het kruiden zoals je wil!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ga ik zeker onthouden, zo een provencaalse saus is inderdaad ook superlekker. Ik zou er nooit zelf opgekomen zijn. Heel fel bedankt voor deze tip!! :D

      Verwijderen
  2. Nog een tip voor een sausje; in de colruyt verkopen ze look saus op basis van yoghurt. Super lekker en ik gok dat als het op basis van yoghurt en niet mayonaise is dat het al een pak lichter is !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is dat die van de beenhouwerij/koeling? Ik zie hoe ze die maken (ik werk daar, haha), dat is inderdaad op basis van half volvette mayonaise en half yoghurt, en daar kruiden bij. Dat is op zich zelf heel gemakkelijk te maken, maar als je het graag gemakkelijk hebt, is dat zeker een optie!

    BeantwoordenVerwijderen