donderdag 6 december 2012

Donderdag 6 december.

Ontbijt: Boterhammen met philadelphia. 4 punten

- 50 gram brood
- 30 gram philadelphia
- mandarijn  

Helaas heeft de Sint ons huis blijkbaar overgeslaan. Ik ben nochtans flink geweest. Hoe dan ook, de Sint was gisteren wel op de cursus. We kregen allemaal een verantwoord mandarijntje. Maar goed dat het geen chocolade was. 't Zou overigens ook wel gemeen zijn, om mensen die op dieet zijn chocolade aan te bieden :D 

Het is dat mandarijntje dat ik deze morgen met mijn boterhammetjes heb opgegeten. Samen met twee boterhammetjes met philadelphia light. Op de foto zie je maar 1 boterham, dat komt omdat de andere nog in de broodrooster zat. Bij poging 1 was de boterham zodanig verbrand dat de living nu nog lekker ruikt naar verbrand en smeulend brood.



Tussendoortje: Danette crousti. 4 punten

Mmmm, vanillepudding. Eigenlijk, pudding is een goede oplossing voor iets zoets en lekkers te eten. Ik heb het al van een paar cursisten gehoord, dat ze 's avonds geen koek of chips eten, maar pudding. Ik denk dat als je het met niet al te veel suiker klaarmaakt, dat het inderdaad een goede avondsnack (of tussendoortje) is. 

Middageten: Soep en toast Paprique. 13 punten

- verse groentensoep
- 25 gram croutons
- 100 gram brood
- smeltkaas light
- olie
- paprika

Om half twaalf had ik al zin om te eten, maar dat is te vroeg om middag te eten. Dus heb ik een tas verse soep gegeten met croutons. Ik ben er blij om dat er bijna altijd wel soep is thuis. Zeker als het een vetarme soep is, zodat de grootste honger altijd wel gezond gestild kan worden. Vooral nu het zo koud is, is een tas soep altijd welkom. 










Na de soep heb ik even gewacht, tot het een 'deftig' uur was om wel middag te eten. Ik heb een ui paprika gestoofd in wat olijfolie. Intussen stak ik de boterhammen al in de broodrooster. Daar een sneetje smeltkaas op, paprika erover, boterham dichtleggen en voila. Het is heel lekker, niet al te ongezond, maar ook snel gemaakt. Door de soep, mandarijn en paprika heb ik al drie porties groenten/fruit gegeten. Daar probeer ik het meeste op te letten, dat ik dagelijks voldoende groenten en fruit eet. 

Vanavond staat er stoofvlees op het menu, met aardappelen en appelmoes. Appelmoes staat in de boodschappengids van WW ook onder fruit, dus tel ik dat ook maar als portie fruit. En dan heb ik nog plattekaas in de frigo staan waar een appel onder geschild is. Dan kom ik aan vijf porties. Het is wel normaal gezien zo dat er 3 porties groenten gegeten moeten worden, en twee porties fruit. Maar ik denk dat het niet zo heel erg is als ik dat eens omdraai. Vitaminen zijn vitaminen, en groenten en fruit zijn gezond. 


Tussendoortje: Plattekaas met fruit. 2 punten

- 200 gram magere plattekaas
- appel

Ik blijf denk ik nog een tijdje bij mijn nieuwe tussendoortje. Het is voorzien van een groen logo, zowel de plattekaas als de appel. Dit moet ik ook onthouden voor een telvrije dag. Een telvrije dag bestaat eruit dat je een dag lang enkel  voeding eet met 0 punten, of met de groene logo's. Op die manier moet je je niet aan je dagtotaal houden, maar je mag enkel verzadigbare porties eten. Je overeten is dus nog uit den boze. Dat is altijd uit den boze.


Avondmaal: Aardappelen met stoofvlees en appelmoes. 14 punten

- 200 gram aardappelen
- 100 gram appelmoes
- 100 gram stoofvlees
- stoofvleessaus
- pruimen

Echte Vlaamse kost, stoofvlees met patatten. En hoewel ik niet snel of vaak te vinden ben voor aardappelen, kan dit me wel smaken. Dit is voornamelijk ook door de stoofvleessaus (soppen!).
Stoofvlees is mager rundsvlees, dus hier mag een aardige portie van gegeten worden. Nu ja, aardige portie. Ik probeer het vlees in mijn avondeten altijd te beperken tot 100 à 120 gram. 
Aardappelen, rijst of pasta hou ik meestal op 200 gram, tenzij dat ik echt veel honger heb. En dan groenten zijn meestal onbeperkt. Nu, met appelmoes gaat dat niet, aangezien dat gezoet is en er toch punten in zitten. Maar van paprika of champignons, probeer ik altijd een half bord van te eten. 

Dit ga ik trouwens onthouden voor de feestdagen... We eten altijd gourmet met koude patatjes, sla, pasta, saus (veel saus),... En hoewel ik er al naar uitkijk om me in principe rond te eten in verschillende vleesjes en sausjes, ga ik toch proberen ook voldoende groenten te eten. Want ook al is kerst een feest, het is geen reden om me vol te vreten met alles wat lekker is. 

Ik ga nog steeds proberen veel groenten te eten, misschien meer pasta of zo in plaats van sausjes, kiezen voor de juiste soorten vlees, niet te veel vetstof. Ik lig hier (nog) niet van wakker, maar ik denk er wel graag over na zodat ik me kan voorbereiden. Want plannen, dat is het halve werk al.


Avondsnack: Zweedse broodjes met philadelphia. 5 punten

- Zweedse broodjes
- philadelphia
- gerookte forel

Deze punten zijn van mijn weekextra afgegaan. Ik had nog heel fel zin om iets te eten, en dan zijn het maar Zweedse broodjes geworden... 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten