- 40 gram ontbijtspek
- 50 gram brood
- 1 ei en 1 eiwit
Eerst wilde ik een ei bakken, maar bij gebrek aan rauwe eieren, heb ik mijn plan moeten aanpassen. Er lagen wel nog hardgekookte eitjes in de frigo, dus die heb ik dan maar gebruikt. Ik heb 1 heel ei en een eiwit genomen.
Vervolgens heb ik ontbijtspek in de microgolfoven gegrild. Dat is handig, want je moet geen vetstof gebruiken (en je hebt geen afwas). Dat samen tussen een boterhammetje, en ik had toch nog mijn boterhammen met spek en ei.
Middageten: Boterhammen met philadelphia. 8 punten
- 100 gram brood
- 60 gram philadelphia
- mandarijn
Het is koud, ik heb absoluut niets te doen en de verveling slaat wat toe. Maar in plaats van te grijpen naar iets ongezond, heb ik gewoon mijn middagmaal groter gemaakt. Dit had ik eerder als werkpuntje genomen, en ik heb er aan gedacht!
In plaats van 50 gram brood, heb ik 100 gram genomen. En ik had geluk, het waren drie sneetjes brood, maar van een rond brood. Dus lange boterhammen en het leek echt heel veel. Ik heb het in in verschillende keren moeten roosteren, omdat ik de boterhammen doormidden moest snijden wegens te kleine broodrooster. Hoe dan ook, een goede vullende maaltijd.
Als afsluiter heb ik ook nog een mandarijntje gegeten.
Tussendoortje: Fruitsm-mmmmm-oothie. 6 punten
- 200 gram magere plattekaas
- een banaan
- twee passievruchten
- wat suiker
- 40 gram muesli
Oké, als mijn studies niet lukken, dan ga ik een smoothiebar openen. Want na een eerste poging was het al geslaagd. Ik heb de bananen en de passievruchten gemixt in de plattekaas. De zwarte puntjes in de smoothie zijn dan ook de stukjes van de pitjes in de passievrucht.
Omdat passievrucht en plattekaas van nature vrij zuur is, heb ik er wat suiker bij gedaan. Een smoothie mag voor mij wel wat zoeter zijn. Als 'topping' heb ik er wat muesli op gedaan. Het was echt wel een lekkere smoothie, en een goed vullend tussendoortje ook!
Avondeten: Aardappelen met groenten. 14 punten
- 200 gram aardappelen
- 100 gram kipfilet
- courgette
- paprika
- champignons
- ui
- 3 eetlepels boursin cuisine
- olie
Eerst en vooral, er is deze avond bij wijze van spreken een nieuwe wereld voor mijn smaakpapillen open gegaan. Wat een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf. Zo 'knoeien' in de keuken wordt telkens beter en beter.
Ik had om te beginnen de aardappelen in schijfjes gesneden en de gebakken in de pan met wat vetstof. Daar wat ajuin bij gegooid, de kipfilet in stukjes gesneden en het wat laten sudderen.
Vervolgens heb ik er ook champignon en courgette bij gedaan, ook in schijfjes. En omdat een paprika vrij moeilijk in schijfjes te snijden is, ook nog reepjes paprika dan. Dat laten bakken, wat niet echt praktisch was, want omdat alles de vorm van een schijfje had, bakte niet alles gelijktijdig. Daardoor was er wel wat platte courgette en nog hardere courgette. Nu ja, maakt niet uit. En dan tenslotte heb ik er boursin cuisine onder gedaan. De soort met look en fijne kruiden. Inderdaad, om van te watertanden.
De foto ziet er misschien minder appetijtelijk uit. In kookboeken schikken ze altijd alles mooi, maar ik smijt het maar op mijn bord. Het is een eenpansgerecht en het was vrij makkelijk.
Maar wat er dan de ontdekking bij was, was dat de aardappelschijfjes door de boursin eigenlijk smaakten als aardappelgratin, zonder de kaaskorst. Heeeeeeerlijk. En ik hou van aardappelgratin. Maar door de room en de kaas, is dat meestal veel punten voor een kleine portie. Dus bij deze, aardappelschijfjes bakken in de pan en daar wat boursin cuisine onder mengen. Mm-m!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten