- 50 gram brood
- 10 gram boter
- 20 gram hesp ('s middags eet ik nog eens 20 gram, waardoor ik hier bij het ontbijt er een heel punt voor tel)
- yoghurt
- mandarijn
Het brood van deze morgen was enorm zwaar, zoals je ziet op de foto. Daardoor had ik ook veel minder hesp nodig. De hesp die over was, zal ik deze middag gebruiken voor een croque monsieur.
Dan at ik nog een mandarijntje en at ik een yoghurtje.
Middageten: Croque monsieur. 8 punten
- 50 gram brood
- vetstof
- 30 gram kaas
- 20 gram hesp
- ketchup en light mayo (goed voor 1 punt)
- augurk
- komkommer en uitjes in azijn
Na lang heb ik nog eens échte kaas (geen light of smeltkaas) gebruikt voor een croque monsieur. Mmm, er gaat toch niets boven zo kaas. Maar voor de punten van dit schijfje kaas, had ik in lightvorm wel veel meer kunnen nemen. Hoe dan ook, maakt niet uit. Zo af en toe kunnen die extra punten er voor mij van af. Het zal duidelijk worden als ik mijn avondeten beschrijf waarom dat zo is.
Vieruurtje: Koekjes. 5 punten
We hadden bezoek en er werden koekjes op tafel gezet, zo kleine koekjes voor bij de koffie. Ik heb er enkele gegeten, maar ik heb op tijd nee gezegd. Morgen is het kerstfeest. Ik heb al mijn weekextra nodig, haha :D
Avondeten: Goulash met patatjes. 8 punten
- 200 gram aardappel
- wat mager rundsvlees
- gezeefde tomaten (voor saus)
- light room
- vetstof
- paprika
- ui
- courgette
- champignon
Wat? Goulash met aardappelen voor 8 punten? Hoe doe je dat? Wel, ik ben begonnen met een avondmaal dat eerst 11 punten zou bevatten. Maar naarmate ik de goulash met groenten aan het maken was, bleek die portie veel te groot te zijn om in een keer op te eten. Ik heb het toen nog verdeeld over andere potjes, zodat het in totaal drie porties zouden zijn. Met als resultaat dat mijn goulash quasi geen punten bevatte. Ik heb niet zoveel rundsvlees nodig, in totaal had ik 120 gram rauw, verdeeld over drie porties. Dus aan veertig gram vlees had ik genoeg. De rest werd opgevuld door de groenten.
De aardappelen had ik in de pan gebakken met wat olie, gewoon rauw erin gegooid. Ze waren wat knapperig, en daar een heerlijke goulash bij. Mmmm!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten