donderdag 13 december 2012

Donderdag 13 december.

Na mijn uitval van gisteren, ik heb nog eens echt geschransd, heb ik me terug herpakt. Ik schaam me ervoor en tegelijkertijd niet. Ik denk dat het normaal is dat er af en toe "terugvallen" zijn naar de tijd van het schransen. Wie een dieet perfect kan volgen, ik ben nog niemand tegengekomen die het kan. En daarbij doe ik een dieet dat bewust op wilskracht en doorzettingsvermogen, waarbij er soms wekenlang maar enkele grammen afvallen en dan weer wat meer. Met andere woorden, 't is een dieet gebaseerd op karakter hebben. En hoewel Weight Watchers veel toestaat en ook veel door de vingers ziet, heeft schransen ook zijn gevolgen. Ik ben bewust niet op de weegschaal gaan staan deze morgen. Dat laat ik wachten tot volgende week. 

Hoe dan ook, het belangrijkste is om na zo een vreetbui terug vol te houden en door te zetten. Ik heb genoeg gesnoept om tot 2013 mezelf in bedwang te kunnen houden, of daar hoop ik toch op. We gaan weer verder...


Ontbijt: Boterhammen met philadelphia. 8 punten

- 50 gram brood
- 30 gram philadelphia light
- danette crousti

Ik ga terug bewuster eten en proberen dagelijks alle Fit-Formules te volbrengen. Met dit ontbijt heb ik mijn porties calcium al bijna binnen. Maar verder in het verloop van de dag staat er nog geraspte kaas en magere plattekaas op het menu. Dus ik voldoe wel aan die portie calcium als ik mijn dagschema verder volg. 

Tussendoortje: Manderijn. 0 punten

De eerste portie fruit van de dag is een feit. Ik heb nog één portie te gaan dan. Dat gaat waarschijnlijk een passievruchtsmoothie worden (met de plattekaas). Maar ik ben niet echt de beste smoothiemaker, dus we zullen moeten afwachten of het effectief drinkbaar gaat zijn... 


Middageten: Groentelasagne. 7 punten

- 50 gram brood
- wat olie
- courgette
- ui
- champignon
- gepelde tomaten
- 25 gram magere ham
- geraspte kaas

Zomaar ineens kwam het idee bij me op om een groentelasagne te maken. Ik had geen idee wat het ging worden, tot het klaar was. Ik was eigenlijk bezig met groenten te raspen in de mandoline, om ze vanavond te kunnen bakken. Maar toen dacht ik 'hier moet ik iets mee doen!'. Dus begon ik maar...

We hebben thuis van die aluminiumfolie bakjes, die gebruikt worden om dingen in te kunnen bakken in de oven. Dat bakje smeerde ik wat in met olie, omdat er anders misschien iets zou blijven plakken. Ik begon met een laagje gepelde tomaten, zo saus in blik met brokjes tomaat. Daarop legde ik ui, weer wat saus, plakjes champignon, wat saus, plakjes courgette, wat nog wat champignon, nog wat saus, een plakje hesp en saus. En daar bovenop wat geraspte kaas. Dit kon gewoon niet misgaan. 


Dat heeft een kwartiertje in een oven van 200°C gestaan. En ik kan zeggen: WAUW. Wat een aanrader. Het heeft weinig punten, het zit vol groenten, het doet wat denken aan lasagne, maar dan toch anders. 

Maar zoals alle eerste keren, kon hier ook wel iets beter aan. Zo was er bijvoorbeeld te veel tomatensaus, wat het wat zurig maakte. Dus onthou ik voor later dat ik minder saus gebruik, de ui laat ik eruit, misschien wat meer hesp, eventueel met aardappelschijfjes,.. Er valt veel mee te doen. En dit is zeker niet de laatste keer dat ik het gemaakt heb.

Avondeten: Spaghetti bolognese. Rest van dagtotaal

Ik had 's avonds echt honger, en ik heb dan ook een grote portie spaghetti gegeten. Daarop nog een mooie portie kaas. Ik heb me niet echt ingehouden, maar als ik de rest van mijn punten ervoor telde, dan ging het wel. 

De saus was gemaakt met filet americain, in plaats van gehakt. Dat smaakt wat taaier, maar is wel veeeeeeeeeeeeeel minder punten dan gehakt. En de saus was gemaakt van verse tomaten, dus die saus was ook heel laag in punten. 

Daarbij heb ik ook nog groenten gebakken. Wat champignon en wat courgette. Die zie je niet op de foto, omdat die onder de saus liggen. 'k Had ze apart gebakken, omdat papa liefst niet te veel groenten in een goede spaghettisaus heeft. Dus had ik ze maar apart gemaakt. Dus ondanks de grote portie die ik heb gegeten, was de saus (van tomaten) en het vlees van americain filet toch nog ergens een 'meevaller' in aantal punten. En het is leuk om dan eens echt te kunnen dooreten.

Avondsnack: Appel. 0 punten

Van mijn plattekaas met fruit is niets meer in huis gekomen, omdat ik mijn punten had opgemaakt aan de spaghetti. Maar ik moest wel nog een stuk fruit eten. Vandaar, een appel.
Dat heeft een kwartiertje in een oven van 200°C gestaan. En ik kan zeggen: WAUW. Wat een aanrader. Het heeft weinig punten, het zit vol groenten, het doet wat denken aan lasagne, maar dan toch anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten