- 2 eieren
- 5 gram bakboter
- 20 gram filet de saxe
- champignons
- ui
- tomaat
- 100 gram brood
Brunch is een combinatie van breakfast en lunch. Het is weekend, zondagmorgen en ik ben fijn in mijn bed blijven liggen. Maar toen ik opstond, was het te laat om te ontbijten, maar te vroeg om middag te eten. Daarom heb ik maar gekozen voor een stevig ontbijt, dat ook als mijn middagmaal zou dienen.
Twee eieren, te samen met groentjes en filet de saxe. Soms vind ik het moeilijk om in mijn foto's een omelet terug te vinden, omdat er zoveel andere dingen in zitten. Hoe dan ook, een groente-omelet is ideaal om de honger op lange termijn te stillen.
Ik had er ook honderd gram brood bij gegeten en wonder boven wonder: Het waren vier boterhammen! Ik heb eindelijk het ideale brood gevonden, waarbij elke boterham 25 gram is. En het is eigenlijk niet moeilijk. Het was oud brood, dus het was droog. Zodanig opgedroogd dat het vocht eruit was, waardoor het dus lichter was. Dat is geen aanrader voor elke ochtend, want niets smaakt zo heerlijk als vers brood. Maar ik heb er geen probleem mee als ik af en toe van oud brood moet leven.
Middagmaal: Pasta met kip. 7 punten
- 100 gram pasta
- 30 gram kip
- 20 gram cocktailsaus light
- 1 koffielepel olie
Het was intussen al 15u, en ik kreeg nu pas honger. Het was nog te lang wachten tot het avondeten, dus had ik wat pasta met kip gegeten. Het waren maar enkele kipblokjes, omdat ik ook niet te veel wilde eten. De Sint is langsgekomen en er zou een familiefeestje volgen met spaghetti. Maar ik moest iets hebben om nog even op te kunnen teren.
Tussendoortjes: Partysnacks. Alle weekextra
Als ik ergens in deze week bijgekomen ga zijn, dan gaat het door deze dag zijn. Als ik woensdag op de weegschaal een plusje heb, dan is het door partysnacks.
Ik kan daar niet van afblijven, hoe hard ik het mezelf ook voorhoud om van elk maar eentje te eten. Nu, jammer. Ik ben geen held om tegen zulke hapjes nee te zeggen.
Ik voelde me ook niet goed toen ik ze gegeten had. Niet omdat ik me schuldig voelde, nee, ze hadden gesmaakt. Maar ik voelde me niet goed, omdat ze zwaar op mijn maag lagen. Ik eet geen vet meer in zulke porties. En partysnacks op zich zijn niet heel ongezond. Het is het frituurvet dat alles zo verschrikkelijk slecht maakt.
Dat frituurvet verdraag ik ook niet meer. Ik maak mijn frietjes zelf in de oven, wat ook veel punten scheelt. Dat ik me slecht voelde, was mijn eigen schuld wel ook. Ik had maar iets meer wilskracht moeten hebben. (Maar oh dear lord, het is zo lekker!)
Ik heb er al mijn weekextra voor geteld, want het kan niet anders dat ik over mijn punten ben gegaan met deze lekkernijen. Het waren bitterballen, inktvisringen, mini loempia's, kleine kipsnacks, bami-hapjes. Met andere woorden, te veel van het slechte dat zo goed smaakt.
Ik had er ook honderd gram brood bij gegeten en wonder boven wonder: Het waren vier boterhammen! Ik heb eindelijk het ideale brood gevonden, waarbij elke boterham 25 gram is. En het is eigenlijk niet moeilijk. Het was oud brood, dus het was droog. Zodanig opgedroogd dat het vocht eruit was, waardoor het dus lichter was. Dat is geen aanrader voor elke ochtend, want niets smaakt zo heerlijk als vers brood. Maar ik heb er geen probleem mee als ik af en toe van oud brood moet leven.
Middagmaal: Pasta met kip. 7 punten
- 100 gram pasta
- 30 gram kip
- 20 gram cocktailsaus light
- 1 koffielepel olie
Het was intussen al 15u, en ik kreeg nu pas honger. Het was nog te lang wachten tot het avondeten, dus had ik wat pasta met kip gegeten. Het waren maar enkele kipblokjes, omdat ik ook niet te veel wilde eten. De Sint is langsgekomen en er zou een familiefeestje volgen met spaghetti. Maar ik moest iets hebben om nog even op te kunnen teren.
Tussendoortjes: Partysnacks. Alle weekextra
Als ik ergens in deze week bijgekomen ga zijn, dan gaat het door deze dag zijn. Als ik woensdag op de weegschaal een plusje heb, dan is het door partysnacks.
Ik kan daar niet van afblijven, hoe hard ik het mezelf ook voorhoud om van elk maar eentje te eten. Nu, jammer. Ik ben geen held om tegen zulke hapjes nee te zeggen.
Met dank aan Google, om altijd goede foto's te hebben. |
Ik voelde me ook niet goed toen ik ze gegeten had. Niet omdat ik me schuldig voelde, nee, ze hadden gesmaakt. Maar ik voelde me niet goed, omdat ze zwaar op mijn maag lagen. Ik eet geen vet meer in zulke porties. En partysnacks op zich zijn niet heel ongezond. Het is het frituurvet dat alles zo verschrikkelijk slecht maakt.
Dat frituurvet verdraag ik ook niet meer. Ik maak mijn frietjes zelf in de oven, wat ook veel punten scheelt. Dat ik me slecht voelde, was mijn eigen schuld wel ook. Ik had maar iets meer wilskracht moeten hebben. (Maar oh dear lord, het is zo lekker!)
Ik heb er al mijn weekextra voor geteld, want het kan niet anders dat ik over mijn punten ben gegaan met deze lekkernijen. Het waren bitterballen, inktvisringen, mini loempia's, kleine kipsnacks, bami-hapjes. Met andere woorden, te veel van het slechte dat zo goed smaakt.
Avondmaal: Spaghetti bolognese. 12 punten
- Spaghettisaus zoals gemaakt op maandag 12 november
- 150 gram pasta
- 50 gram brood
- 20 gram light geraspte kaas
Het was heel makkelijk en handig om de spaghettisaus maar uit de diepvriezer te moeten halen. De rest van de familie kreeg een dikke bolognesesaus met veel gehakt. Dus ik was blij dat ik mijn lichte saus had. Zeker nadat ik de frituurhapjes zo verslonden had.
Ik had wel vrij snel genoeg, ook door de frituurhapjes. Frituurhapjes zijn echt het beste van het slechtste. Ik eet het zo graag, maar dan zouden er maar een vijftal voor mij mogen liggen, en niet een kom met 20 bitterballen. Soms laat mijn beheersing me toch wel wat in de steek.
Hoe dan ook, het voelde niet vreemd om 'iets anders' te eten, terwijl de rest van de familie het ene at. Dat was voor mij ook niet moeilijk. Ik vind mijn spaghettisaus met groentjes even oké als de spaghettisaus met vlees. Maar qua punten, komt mijn saus dan wel beter uit. Gelukkig ook maar, dat ik niet afga als een gieter als ik woensdag op de weegschaal moet staan.
Avondsnack: Cupcake. 4 punten
Om in het Sinterklaas-thema te blijven (mijn neefje en nichtje konden hun schoen komen halen), had ik ook nog cupcakes gebakken en ze versierd met een Sint of Zwarte Piet erop.
Het was gemaakt met een bakmix, lazy baking, maar ik heb dus ook geen idee hoeveel punten er in het cakeje zaten. Ik heb gegokt op 4. Maar ook dat zullen we woensdag op de weegschaal dan wel te weten komen.
- Spaghettisaus zoals gemaakt op maandag 12 november
- 150 gram pasta
- 50 gram brood
- 20 gram light geraspte kaas
Het was heel makkelijk en handig om de spaghettisaus maar uit de diepvriezer te moeten halen. De rest van de familie kreeg een dikke bolognesesaus met veel gehakt. Dus ik was blij dat ik mijn lichte saus had. Zeker nadat ik de frituurhapjes zo verslonden had.
Ik had wel vrij snel genoeg, ook door de frituurhapjes. Frituurhapjes zijn echt het beste van het slechtste. Ik eet het zo graag, maar dan zouden er maar een vijftal voor mij mogen liggen, en niet een kom met 20 bitterballen. Soms laat mijn beheersing me toch wel wat in de steek.
Hoe dan ook, het voelde niet vreemd om 'iets anders' te eten, terwijl de rest van de familie het ene at. Dat was voor mij ook niet moeilijk. Ik vind mijn spaghettisaus met groentjes even oké als de spaghettisaus met vlees. Maar qua punten, komt mijn saus dan wel beter uit. Gelukkig ook maar, dat ik niet afga als een gieter als ik woensdag op de weegschaal moet staan.
Avondsnack: Cupcake. 4 punten
Om in het Sinterklaas-thema te blijven (mijn neefje en nichtje konden hun schoen komen halen), had ik ook nog cupcakes gebakken en ze versierd met een Sint of Zwarte Piet erop.
Het was gemaakt met een bakmix, lazy baking, maar ik heb dus ook geen idee hoeveel punten er in het cakeje zaten. Ik heb gegokt op 4. Maar ook dat zullen we woensdag op de weegschaal dan wel te weten komen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten