zondag 9 december 2012

Zondag 9 december.

Ontbijt: Gekoookt eitje met brood. 6 punten

- ei
- 50 gram brood
- boter

Naar wekelijkse gewoonte wilde ik eerst een omelet maken, maar de frigo was enorm leeg en het enige wat ik vond was een ei. Ik heb het ei dan maar gekookt, boterhammetjes in reepjes gesneden en klaar.  

Ik ben ook niet zo heel goed in reepjes snijden, zoals duidelijk op de foto.





Tussendoortje: Banaan. 0 punten

Ik merkte met het schrijven van mijn blog van gisteren, dat ik geen fruit had gegeten. Om daar verandering in te brengen naar vandaag, heb ik een banaan gegeten. 
 

Middageten: Broodjes met préparé. 8 punten

- 100 gram broodjes
- 30 gram préparé
- rauwkost
- ijsbergsla

Intussen waren we naar de winkel geweest en hadden we broodjes gekocht om 's middags te eten. Om me aan mijn groentenportie te kunnen houden voor vandaag, at ik een smosje met préparé. Préparé heeft het voordeel dat het (als je tenminste geen pech hebt) goed gekruid is en heel veel smaak heeft. 30 gram is dan ook echt voldoende om twee broodjes te besmeren, en toch de volle préprarésmaak te hebben. 



Tussendoortje: Verkeerde keuze, chips. 8 punten

50 gram chips van dit merk, Nibb it (van Smits), is vrij veel. Een hele zak bevat honderd gram, maar de chips is licht en luchtig, waardoor dat 50 gram een enorme portie is. Dat mag ook, als je er acht punten voor telt... 

Nog steeds mokkend over het feit dat mijn weekendje niet doorging, heb ik chips gegeten, terwijl ik die punten beter aan iets anders had kunnen geven. Maar intussen is het te laat om mezelf te bedenken, want de chips is al lang voorbij mijn maag. 



Avondeten: Rijst met cordon bleu en salade. 14 punten

- cordon bleu 
- salademengeling
- 180 gram volkoren rijst
- champignonroomsaus
- bakboter

Voor het eerst in heel lange tijd heb ik bij het avondeten een gepaneerd stuk vlees gegeten. Voor het aantal punten van deze cordon bleu, had ik 200 gram kipfilet kunnen eten. Een hele verandering dus. Maar het ding is ook wel dat er in cordon bleu kaas zit, en dat telt ook snel door. Ik denk niet dat ze snel light kaas zouden gebruiken in een cordon bleu.

Dan had ik ook volkoren rijst gekookt. Dat stond toch op de verpakking, want ik vond de rijst even wit als witte rijst. Hij smaakte wel veel steviger (of ik had hem misschien niet lang genoeg gekookt).. Het smaakte hartelijker dan gewone rijst in kookbuideltjes. 

Wat salade erbij, want er was ook champignonroomsaus met stukken champignon. Maar roomsaus is roomsaus. Gelukkig was hij gemaakt met Campina, 4% vetgehalte, dus ik mag er best wel wat van hebben. Maar met die champignonnen zou ik niet aan mijn groenten komen. Vandaag ook nog de keuze voor salade.





Dessert: Passievrucht. 0 punten

Als dessert na deze heerlijke maaltijd, heb ik nog een heerlijke passievrucht gegeten. Ook al is de zomer voorbij, dit smaakt toch nog fris, zoet en zuur tegelijk. Het telt geen punten, maar wel als een portie fruit. Dus ideaal, zeg ik dan.  










Geen opmerkingen:

Een reactie posten