zondag 25 november 2012

Zondag 25 november.

Ontbijt: Omelet met champignons. 9 punten

- 2 eieren
- champignons
- tomaat
- magere ham
- 50 gram brood
- 5 gram bakboter

Naar goede zondagse gewoonte ben ik vandaag ook met een omelet begonnen. Of meer een roerei. Ik heb er champignons onder gesneden, een tomaatje, wat ham. Het is zo simpel, maar ik kan maar niet benadrukken hoe dit ontbijt vult en lang nog een verzadigend gevoel geeft. 

De champignons, het ei, de ham, de tomaat, allen hebben ze een groen logo. Voor een telvrije dag is dit het ideale ontbijt, maar dan zonder het brood. Op een dag probeer ik een telvrije dag. Sowieso.

Middageten: Pasta met zalm. 7 punten

- 50 gram gerookte zalm
- 70 gram pasta
- 20 gram cocktailsaus light
- paprika
- krisprolls volkoren

Met de overschot van pasta wilde ik deze middag verder gaan. Omdat het maar 70 gram was, een heel kleine portie, heb ik nog 2 krisprolls erbij genomen. Ik heb geen idee of ik genoeg had gehad zonder de krisprolls, maar dat geheel terzijde zit ik nog steeds niet boven mijn punten. Ik heb enkel het weekextra wat gebruikt toen we bij de Italiaan zijn gaan eten. Normaal gezien gebruik ik zeker de helft op van mijn weekpunten, en nu zit ik aan enkele puntjes. Dat is zeker een vooruitgang, omdat ik mijn weg vind om met mijn dagpunten toe te komen. 

Ik doe er ook steeds langer over om te eten. Ik heb geleerd om op mijn gemak te eten. Dan kom je eerst en vooral veel langer toe met één portie. En dan kan je verzadigingsgevoel ook op tijd aan de bel trekken. 


Tussendoortje: Banaan. 0 punten

Tussendoortje: Toblerone. 4 punten


Wees er maar zeker van dat ik nog altijd heel graag snoep. Maar gewoon minder of dat probeer ik toch. Op moeilijke momenten kan ik echt schransbuien hebben, en ik hoop dat ik ze nooit op mijn blog ga moeten posten. Ik zal daar wel altijd zo eerlijk mogelijk in proberen te zijn. 

Ik ben deze blog in de eerste plaats voor mezelf begonnen, maar nu ik merk dat er vrij veel mensen de blog lezen (ik kan in de statistieken kijken hoe vaak de pagina bezocht wordt), durf ik echt geen fouten te begaan. Ik zou het heel erg vinden om openlijk toe te moeten geven dat ik een ganse zak chips opgevreten heb, of dat ik ben bijgekomen. Ik heb een zekere trots, en ik wil niet met schaamrode kaken zeggen dat ik dit of dat heb gedaan. Daar gaan mijn stiekeme vreetpartijen. 


Vieruurtje: Cracottes met zalm. 5 punten

- 50 gram gerookte zalm 
- 4 cracottes
- 10 gram boter

Omdat ik dagelijks aan mijn punten moet komen, eet soms veel tussendoortjes. Zoals ik er vandaag 3 heb gegeten tussen het middageten en avondeten. En het was ook wel een luie zondag, wat aanzet tot eten. Maar dan nog probeer ik mijn punten te tellen, zodat ik er niet plots over zit (of te kort kom). Te weinig punten eten is ook niet goed, omdat je dan in principe aan 'crashdiëten' doet. Je eet te weinig om op dagbasis rond te komen. 

Daarom dus een lekkere snack. Ik moet dit soort snacks zeker onthouden voor tijdens de examens. Ik eet me tijdens de examens letterlijk te pletter. 



Avondeten: Pasta met kip. 11 punten

- 100 gram kipfilet
- Provençaalse saus
- 200 gram pasta
- paprika
- champignons
- olie
- sambal

De typische ingrediënten voor mijn avondmaal zijn opnieuw dezelfde. Pasta, paprika, champignons. Soms stel ik me toch vragen bij het feit of ik nu wel gezond en gevarieerd eet. Ik voel me goed, mijn bloeddruk is in orde, ik heb voldoende met de porties... Maar of ik evenwichtig eet is een andere vraag. 

Over champignons vind ik alvast dat ze gezond zijn, omdat ze amper vet, zout of suiker bevatten. Daarnaast hebben ze weinig calorieën en veel vitamine B. 
Van paprika's wordt gezegd dat ze veel vezels en vitaminen bevatten, weinig calorieën en ideaal als tussendoortje. Hieruit kan ik opmaken dat een dagelijkse portie champignons en paprika niet ongezond is.

Voor zover ik een beetje kritisch het internet afschuim, is een paprika op dagelijkse basis zelfs heel goed. Nu ja, ik ben van 22 juli tot nu niet meer ziek geweest, en ik heb zowat geleefd van paprika's. Over het algemeen voel ik me qua gezondheid heel goed. 

Hiermee wil ik vooral zeggen dat ik geen vitaminetabletten moet nemen of extra extracten om mezelf op peil te houden. Ik hou mezelf gezond, door gezond te eten. Ik ben heel benieuwd naar de winter. Omstreeks half december krijg ik meestal een keelontsteking die 7 à 14 dagen blijft aanhouden... Zou het deze winter anders zijn? 
 

1 opmerking:

  1. Ooh man.. De naderende blok.. Ik ben er al zo bang voor? Ik ga gewoon elke dag een ketel soep moeten maken en dat moeten eten, want tijdens het leren eet ik nonstop :s En ook al is dat fruit, dat is nog niet echt goed dan he, ik kan ook geen 8 stukken fruit per dag gaan eten :s Dat wordt nog spannend..

    BeantwoordenVerwijderen