vrijdag 30 november 2012

Vrijdag 30 november.

Ontbijt: Boterhammen met filet de saxe. 4 punten

- 50 gram brood
- 15 gram filet de saxe
- 5 gram boter

Vandaag heb ik dus gedaan wat ik me eerder had voorgenomen: het beleg van mijn boterham verminderen. Doordat ik mijn geroosterde boterhammen op elkaar heb gelegd, heb ik maar de helft van de boter en de helft van de filet de saxe gebruikt. Gezien ze oorspronkelijk 2 punten waren, en nu gehalveerd, kan ik er 1 punt voor tellen.  En zo bespaar ik op het ontbijt. 


Na gisteren een minder gezonde dag te hebben, ben ik vandaag vastberaden om er terug in te knallen en echt zoveel mogelijk uit mijn dag te halen qua gezond eten dan toch. 

Tussendoortje: Weight Watchers koekje. 2 punten

Ik had geen zin in cracottes met philadelphia als tussendoortje, dus ik heb nog eens een koek van de Weight Watchers gegeten. 't Is een chocoladebiscuit en er zitten maar 2 punten in. 'k Vind dit ideaal om zo tussen twee maaltijden te eten, omdat er ook veel vezels in zitten. En het blijft enorm tussen de tanden zitten, dus daar heb je lang plezier van, haha ;). 


Middagmaal: Toast Paprique. 7 punten

- 50 gram brood
- 1 koffielepel olie
- 30 gram filet de saxe
- smeltkaasjes
- paprika
- rode ui

Op basis van het middagmaal van gisteren, de pasta met paprika, wilde ik vandaag in dezelfde lijn werken. Ik heb een volledige rode paprika in stukjes en repen gesneden, en een rode ui in ringen. Dit gestoofd in een pannetje met wat kippenbouillon. De paprikablokjes en ui waren 'plat' gestoofd, de grote repen waren nog knapperig. 

Dan heb ik twee boterhammetjes geroosterd, filet de saxe en kaas erop gedaan, en dan de paprika erover uit gespreid. De kaas smolt onmiddellijk. Ik moet er natuurlijk niet bij vertellen dat dit verrukkelijk was.
 

Tussendoortje: Zelfgemaakte chips. 4 punten

- 200 gram aardappelen
- zout

Met mijn high design chips-setje, ben ik aan de slag gegaan en het resultaat mocht er best wel zijn. Ik had 200 gram aardappelen geschild en in schijfjes gedaan. Sommige chipjes waren goed gelukt en krokant, maar sommige waren iets minder goed gelukt, en waren slappe patatjes. De aardappelschijfjes moeten heel droog gedept worden, en ik denk dat ik daar meer tijd in moet steken om dat te doen.

Hoe dan ook, met wat zout heb ik toch een kommetje chips kunnen maken dat het bespreken waard is.  

Nu, de personen met een oplettend oog zullen direct iets opmerken. Is 200 gram aardappel maar een bodempje chips van zo een kom? 

Ja, indien je pure aardappel tot chips bakt, krijg je een bodempje van een kom vol. Bij deze zou ik graag de denkoefening maken: Hoe komt het dat een zak chips uit de winkel, dan een volle kom is per 200 gram? Met andere woorden, naast aardappel, wat zit er nog dan in winkel-chips? 

Per 100 gram zit er 30 gram vet in chips. Dat is één derde! Dit zegt al hoe ongezond chips is. En wat er verder dan nog op en aan chips zit van voedingsstoffen, kleurstoffen, chemische stoffen,... 

Hoe dan ook, voor 4 punten heb ik toch chips gegeten. Zelfgemaakte chips, weliswaar.


Avondmaal: Pasta à la Weight Watchers. 18 punten

Ik kan niet beschrijven wat of hoeveel ik in mijn pasta heb gedaan, omdat het recept uit het boek van Weight Watchers komt, en ik heb niet 'de rechten' om de recepten uit dat boek te verspreiden. Wat ik wel kan zeggen, is dat het een pasta was op basis van champignons, prei en hamblokjes. Ikzelf heb het recept aangepast, omdat ik niet alle ingrediënten had thuis. Ik ben uiteindelijk toch tot een heerlijke pasta gekomen. 

Omdat ik niet echt het recept had gevolgd, kwam ik op een sausportie uit die de grootte had van 4 porties. Ideaal voor in de diepvriezer dus! 

Mijn saus was daarbij dan ook nog eens heel lopend, waardoor ik hem heb gebonden met maïzena. Ik ben de maïzena vergeten af te wegen! Ik heb dus een ruime schatting gemaakt van hoeveel de saus zou kunnen zijn. 

Ik had ook 50 gram stokbrood gegeten, fijn om te doppen in de saus. 



Avondsnack: Mandarijn. 0 punten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten