maandag 19 november 2012

Maandag 19 november.

Ontbijt: boterhammen met boursin. 7 punten

- 50 gram brood
- 40 gram boursin vijgen en noten

De eerste portie calcium voor vandaag is binnen. Ik kan niet elke ochtend philadelphia eten (al zie ik dat wel zitten), dus heb ik een stukje kaas van Boursin gegeten. Deze kaas telt wel vrij snel door qua punten, en er is geen light variant van. Dat vind ik wel jammer.

Zoals te zien op de foto, was het brood van de dag aan de zwaardere kant. Ik heb maar af en toe het geluk dat het brood exact 50 gram voor 2 hele sneetjes zijn.



Middageten: Pasta met zalm. 11 punten

- 200 gram volkoren pasta
- 100 gram zalm uit blik
- 20 gram cocktailsaus light
- kerstomaatjes

Ik had nog pasta over van gisteren, dus ging ik hiermee verder aan de slag. We hebben thuis in de berging zowel zalm als tonijn in blik staan, om hier zelf zalm- en tonijnsla van te maken. Dat is weinig punten (indien de vis in eigen nat zit en niet in olie!) om zelf een sla te maken, omdat ik er dan ketchup en light mayonaise in doe, en niet al die 100 andere dingen die je terugvindt in de kant-en-klaarversie in de winkel. 

Maar dit was de eerste maal dat ik zalm uit blik probeerde, ik was wat teleurgesteld om eerlijk te zijn. Er zit blijkbaar ruggengraat bij in het blik, en vel en vet. Dus na selectief mooie stukjes zalm uit te kiezen, kwam ik toch nog aan honderd gram vis. 

De vis plette ik en mengde ik samen met 20 gram light cocktailsaus, wat peper en zout. En uiteindelijk deed ik er de pasta en de tomaatjes onder. Ik had het me lekkerder voorgesteld dan dat het was, maar ik denk niet dat ik mag klagen. 

Deze portie was wel behoorlijk groot. Om 12u30 heb ik een beetje gegeten, het terug in de frigo gezet en om 13u30 heb ik de rest gegeten. Ik heb het, ondanks de tussenpauze, niet opgekregen. Hond en kat waren gelukkig. 


Tussendoortje: Mandarijn. 0 punten

Tussendoortje: Paprika chips. 4 punten

Ik hoop altijd dat er op een of andere magische wijze, toch meer chips in het zakje zit, dan dat er werkelijk inzit. Maar helaas is dat niet zo, dus het was een klein kommetje met chips. 



Avondeten: Soep en rijst met goulash. 12 punten

- 180 gram rijst
- paprika
- ui
- champignon
- wortel
- tomatensaus
- spek
- verse broccolisoep 


Ik heb vandaag een boek gekocht over eten en de waarde ervan, welke vitamines heeft het, waarom het goed is, zo een boek. En overduidelijk is broccoli goed. Veel vitamines, magnesium en calcium. Perfect dus voor een soepje.


Vertrouw nooit wat er geschreven staat op het bakje in de diepvriezer. Als ze staat 'goulash met kip', dan kan dat altijd 'goulash met spek' zijn. Gelukkig zat er niet veel spek in de portie goulashsaus. Het was ook voornamelijk saus, en enkele kleine stukjes spek. Om de saus wat aan te dikken, heb ik er nog extra paprika in gedaan, zodat er voldoende groenten in zouden zitten. En dan ook nog rijst. 



Avondsnack: Tapasbordje. 4 punten

- 2 cracottes
- 15 gram philadelphia light kruiden en 15 gram philadelphia light komkommer en feta
- 30 gram brie
- kerstomaatjes
- wortel

Cracottes zijn een must. Het zijn weinig punten, het kraakt en geeft een toast-effect en het gaat perfect samen met philadelphia. Ik had zin in een avondsnack die anders was dan een mandarijn, maar gezonder dan een koek. Bij deze stel ik u voor: Tapas, maar dan anders. 

Door de cracottes in stukken te snijden, krijg je kleinere toastjes, waardoor het leek alsof ik méérdere toastjes at. Puur gezichtsbedrog, maar handig als je eet met je ogen. Daar deed ik dan philadelphia op, een combinatie van 2 soorten maar in totaal 30 gram. 

De kerstomaatjes en de wortel deed ik erbij, omdat het vitaminebommetjes zijn. En wortel vind ik leuk, omdat je er lang op moet kauwen. Ik vind het middelste van een wortel is het beste. 

Het stukje brie was om nog aan mijn punten te komen, zodat ik er in totaal 38 had vandaag. (Na even na te tellen, klopt mijn berekening gelukkig).

Een kleurrijk bord, een streling voor de tong, een genoegen om als laatste te eten op een dag.

2 opmerkingen:

  1. Oooh brrr, zo'n zalm uit blik heb ik bij mijn vriend ook eens gegeten, ik kreeg echt kippenvel van die ruggengraatjes, en soms zat er nog zo'n schakeltje bij in het gerechtje.. Dat ik eet dus nooit meer :D Ik heb deze week eens gerookte forel gekocht, mmm, maar er zitten blijkbaar graatjes in? Dat wist ik niet, en ik hou niet van graatjes :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja die zalm was echt om rillingen van te krijgen! Ik had mijn gerookte forel toen in de Lidl gekocht, en ik ben één graatje tegengekomen. Da's ook om rillingen van te krijgen. Maar gerookte forel is al beter dan zalm uit blik ;)

    BeantwoordenVerwijderen