- 50 gram brood
- 30 gram filet de saxe
- 10 gram boter
- 250 ml melk
- 10 gram cacaopoeder
- mandarijn
Omdat ik me gisteren nog heb laten verleiden tot de zakjes Doritos, heb ik besloten dat ik mijn maaltijden ruimer moet nemen, zodat ik minder plaats heb voor tussendoortjes en ook minder honger heb. Hoe uitgebreider mijn ontbijt, hoe langer ik het volhoud tot het middageten. Daarom een uitgebreid ontbijt.
Een tas melk met cacaopoeder is een chocomelk die je zelf onder controle hebt. Door zelf te kiezen voor de volheid van de melk en de hoeveelheid van de cacao, kies je hoeveel punten de chocomelk wordt.
De mandarijn heeft gezorgd voor een gezonde aanvulling van mijn ontbijt. Het is niet zomaar dat ik de mandarijn heb gegeten. Over alles wat ik eet denk ik na, wat is het en wat bevat het. Wat geeft het aan mijn lichaam, verzadigt het? Ik denk enorm veel na over voeding en soms word ik er letterlijk gek van. Maar als ik nadien dan nog eens overloop, dan ben ik blij dat ik heb nagedacht over mijn keuze. Hoe meer ik nadenk, hoe minder 'fouten' ik maak (zoals de Doritos van gisterenavond).
Zoals het op de foto zichtbaar is, hebben we momenteel vrij zwaar brood liggen. Ik heb een boterham en een drievierde boterham kunnen eten. De aanblik lijkt belachelijk, dit is 50 gram brood. Alsnog, intussen is het bijna middag en ik heb nog geen honger dus dat wilt zeggen dat dit een goed ontbijt was.
Middageten: Rijst met garnalen. 9 punten
- 120 gram gekookte rijst
- 60 gram bereide garnalen
- 30 gram philadelphia light
- koffielepel olie
- 1 tomaat, ontpit
- 20 gram geraspte kaas light
Mijn papa is nog steeds verbaasd dat een warme maaltijd 's middags kan helpen om af te vallen. Voor hem is het zo dat je 's ochtends en 's middags boterhammen eet en 's avonds warm. Hij begrijpt niet dat ik door soms tweemaal warm per dag te eten, toch kan afvallen. En toch is het zo.
Ik heb roze garnalen in stukjes gesneden en samen met een tomaat gebakken op een laag vuurtje. De tomaat moest ietwat plat worden. Daarna heb ik er rijst onder gedaan (rijst die over was van gisteren). Toen de rijst ook mee opgewarmd was, heb ik er philadelphia light, look en fijne kruiden, onder gemengd.
Om het geheel een finishing touch te geven, heb ik er twintig gram geraspte light kaas onder gedaan en het even in de microgolfoven geplaatst. Dan smelt de kaas goed. Op zich is kaas maar kaas, totdat kaas smelt. Dan is het magic.
Tussendoortje: Volkoren crackers. 3 punten
In de Aldi zijn er crackers te koop. Ze zijn per vier verpakt, ze zijn droog maar ze zijn wel fijn om iets tussendoor in je mond te steken.
Avondeten: Verantwoorde "koude schotel". 14 punten
- 100 gram pistolets (2 stuks)
- 30 gram boursin noten en vijgen
- 5 gram dressing
- 25 gram brie
- 50 gram ontvette ham
- salade
- tomaat
- geraspte wortelen
- komkommer
- augurk
Wanneer je de juiste pistolets kiest, heb je er 'grote'. Op de foto is dat onder andere duidelijk. Dit zijn pistolets die vrij luchtig zijn, net zoals een Frans stokbrood. Hoewel 100 gram altijd qua hoeveelheid hetzelfde is, het oogt heel anders. En de pistolets die ik at, oogden heel groot. Dat alleen al, vult mijn maag.
Deze avond geen philadelphia, wel boursin en brie. De boursin met noten en vijgen vind ik een zachte, zoete kaas. En brie, dat gaat voor mij altijd. Ik kan er van genieten hoe het smelt op mijn tong, de smaak. Mmm. Dadelijk krijg ik al opnieuw honger!
Om een beetje een koude schotel-effect te krijgen, heb ik ook een schel ontvette ham gegeten. 50 gram is 1 punt, maar 50 gram ham is veel (zoals duidelijk op de foto). Dus dit is een goed alternatief in plaats van spek of vette ham.
En dan heb ik uiteindelijk nog een salade gemaakt, bestaande uit geraspte wortel, sla, komkommer, tomaat en augurk. Met andere woorden, een feestmaaltijd. Ik vond dit toch een feestmaaltijd, want in gedachten was dit koude schotel of een soort van kaasplank.
Het is misschien een dwaas trucje, maar als iets mij niet aanstaat, of flauw lijkt, dan beeld ik me in dat het anders is. Het plan voor deze avond was gewoon pistolets met beleg te eten. Met wat creativiteit, is dit voor mij een koude schotel geworden. Het is perspectief dat het allemaal anders maakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten