maandag 7 januari 2013

Maandag 7 januari.

Ontbijt: Boterhammen met philadelphia. 4 punten

- 50 gram brood
- 30 gram philadelphia (gegrilde paprika)

Een nieuwe ontbijtfavoriet. Ik denk dat het ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag wordt! De philadelphia met gegrilde paprika is echt een aanrader, I can tell!


Tussendoortje: Banaan. 0 punten

Het nieuwe trimester op school is begonnen, dus dat is op zich een inspannende belevenis (niet echt fysiek, maar mentaal wel), dus zijn er energieknallers nodig zoals bananen! 



Middageten: Salade met garnaaltjes en brood. 10 punten 

- 100 gram brood
- 80 gram garnalen
- 10 gram cocktailsaus light
- salade
- komkommer
- lente-ui
- paprika

De eerste drie weken van mijn dieet, at ik 's middags bijna altijd een salade. De ene keer salade met kip, de andere keer met zalm. Toen was het ook zomer en vaak deed ik dan aardbeien of meloen bij mijn salade. Dat doet een salade direct meer vullen en dan at ik er ook geen brood bij. Ik vulde de salade dan ook aan met mozzarellabolletjes of fetakaas. Ik zorgde dat het een hele maaltijd was dus. Maar het is momenteel geen zomer meer en uitgebreide salades maken zoals toen, gaat nu niet echt. Het is ook niet meer het seizoen voor galiameloenen, dus ja. Daarom had ik goed wat brood erbij genomen. Garnalen tellen echt bijna niets.



Vieruurtje: Knoppers. 5 punten

Avondeten: Paprikasoep & Pasta met varkensreepjes en roomsaus. 18 punten

- 300 gram pasta
- 100 gram mager varkensvlees
- 30 gram philadelphia
- 20 gram bindmiddel
- bouillonblokje
- 6 eetlepels roomsaus (5% vetgehalte)
- champignons
- vetstof
- gedroogde peterselie
- paprikasoep 
- ui

Rond vijf uur heb ik een kom zelfgemaakte paprikasoep gegeten. Het was naar een recept van de Weight Watchers, maar nog in flexipoints. 'k Heb een puntje voor de soep geteld, omdat er wat room in zit. Maar voor de rest was het vooral paprika en paprika wat erin zat :)

Een tijd later heb ik nog pasta gegeten. Het was een beetje experimenteel, want ik had het nog nooit zo gemaakt. Ik had 100 gram mager varkensvlees gebakken met een uitje en er daarna de champignons ingedaan. Véél champignons, maar klein versnipperd. Toen alles wat gebakken en gesudderd had heb ik er de room in gedaan, daar wat philadelphia doorgedraaid, wat peterselie om het af te werken en klaar! Mmmmm, lekker! Door het mager varkensvlees (witgrijzig van kleur), de champignons (grijs) en de room (wit), lijkt het wel op een vies sausje, door de grijze kleur met de groene peterseliespikkels, maar het was echt heeeeerlijk. Een aanrader en volgens mij ook heel lekker met kippenvlees. De philadelphia was eigenlijk overbodig, want de roomsaus smaakte eigenlijk alleen maar naar champignons. En ik had ook te veel bindmiddel genomen. Hoe dan ook, zeker het proberen waard!

Avondsnack: Appel. 0 punten  


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten