vrijdag 25 januari 2013

Donderdag 24 januari.

Ontbijt: Boterhammen & plattekaas met fruit. 7 punten

- 50 gram brood
- 30 gram philadelphia
- 200 gram plattekaas
- 100 gram bosvruchten (diepvriesmengeling uit Colruyt --> AANRADER!)
- 5 gram fijne kristalsuiker

De boterhammen zijn zoals ze die altijd zijn: geroosterd. 


Na het bijna kapot maken van de mixer, heb ik ook nog een soort van smoothie/yoghurt gemaakt met plattekaas en diepgevroren fruit. Een tip is het fruit eerst wat te laten ontdooien, voor het te willen mixen. De mixer kan het misschien niet aan. Ahem. Omdat de bosvruchten vrij zuur van smaak zijn, heb ik er een beetje suiker bij gedaan. Overheerlijk. Door de bevroren bosvruchten, proefde het net alsof ik mijn dag met een ijsje begon. Dat moet ik onthouden voor de zomer! :D












Middag: Spaghetti met toegevoegde groenten. 15 punten

- spaghetti uit een schoolrefter
- koude groentemengeling, ook uit de refter

Ik word vrij goed in het vergeten van mijn eten 's middags op school, waardoor ik soms voor onmogelijke keuzes sta. Zoals kiezen tussen spaghetti, of overzoute-ondefineerbare-refter-soep. Ik ging voor de spaghetti. Maar op school hebben we ook een saladebar, waar allerlei groentjes liggen te wachten om geconsumeerd te worden. Er lag gelukkig courgette, gebakken (koude) champignons, wortel en pijpajuin. Die heb ik (koud) onder mijn spaghetti gemengd. Ze waren dus middellauw/warm, maar eigenlijk lekker. Dus aan alle studenten die hun reftervoedsel willen pimpen: Smijt de saladebar eronder! :D

Tussendoortjes: Celebrations & Mandarijntjes. 4 punten

Ik heb tussen het middag- en avondeten vier Celebrations gegeten (Twix, MilkyWay, Snickers & Bounty) en nog steeds is dat minder dan een volledige reep van een van die chocoladekoeken. Viva les Celebrations! Maar om  het ook een beetje gezond te houden, heb ik ook twee mandarijntjes gegeten. 


Avondeten: Groentesoep &Goulash met rijst. 10 punten

- verse groentesoep
- zelfgemaakte goulash
- 200 gram volkoren pasta
- prinsesboontjes

Als er iets is wat we bijna altijd thuis hebben, dan is het verse soep. Het komt soms aan mijn oren uit, en soms ben ik het beu. Maar verse groentesoep is nu eens iets wat uiteindelijk onmisbaar is in mijn strijd tegen de kilo's. 


Enkele weken terug heb ik goulash gemaakt met weinig vlees, weinig punten maar heel veel groenten. Daarvan had ik verschillende porties ingevroren, zodat het makkelijk zou zijn als mijn ouders gewone goulash zouden eten. Op die manier kan ik ook veel punten besparen voor avondeten. Ahja, een diepvriesbakje vol goulash, voor maar 4 punten. Da's awesome zeg ik dan ;) !

Daarnaast had ik ook nog wat prinsesboontjes erbij gegeten. 










Avondsnack: Cracottes met smeerkaas en forel. 4 punten (weekextra) 

- 4 cracottes
- 1 smeerkaasje
- 30 gram gerookte forel



Ik had 's avonds nog een hongerke, en dat heb ik opgelost met cracottes, smeerkaas en gerookte forel. Eigenlijk een heel goede combinatie, smeerkaas en gerookte forel. Ik had er wat schrik voor, maar wauw, try it yourself!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten