woensdag 7 augustus 2013

Zondag 4 augustus.

Ontbijt: Dubbelaangebrande boterhammen. 

- 50 gram brood
- 25 gram kipfilet
- 10 gram becel
- appelsien

Ik heb een duidelijk haat-liefderelatie met mijn broodrooster. Het ene moment zijn mijn boterhammen echt nog slappekes, en vijf seconden later zou het brandalarm in principe moeten afgaan omdat mijn boterhammen zwart als roet zijn. Ik denk dat ik met het aantal boterhammen dat aangebrand is al een toren zou kunnen maken, zo hoog dat de toren van Pisa er nog iets van zou kunnen leren. 




Lunch: Salade & soep.

Ik was bij een vriend in Brussel en we hebben daar ook ons best gedaan om iets te zoeken met gezond voedsel. Na de McDo, een kebabzaak, frituur en pizzahut gepasseerd te zijn, kwamen we bij de Exki. Niet bepaald goedkoop, alez, ja, ik weet niet hoe ik het moet zeggen. Als je zelf kookt, dan kook je goedkoper dan dat je het ergens al voorbereid gaat eten. Ik spendeer echt fortuinen aan voeding als ik er over nadenk. 

Maar dus, een salade met kippenblokjes en een courgettesoep zonder room.


Avondeten: Taboulé. 

Na een hele dag ook gezocht te hebben naar quinoa, heb ik het gedurfd om zo de alternatieve-gezonde keuken te proberen. Ik denk niet dat alternatief de juiste benaming is, maar ik bedoel dingen zoals quinoa, couscous en taboulé worden volgens mij enkel door hippies gegeten. De geitenwollensokken-mensen. Wat natuurlijk compleet verkeerd is. 

Het was een Provençaalse versie, met paprika en tomaatjes, en nog groentjes (die niet altijd makkelijk te onderscheiden waren, want zo dat gaat dat met voorverpakte maaltijden), maar ik heb er zeker wel van genoten. Het was mijn eerste ervaring met taboulé en ik ga het zeker nog proberen. 

Uiteindelijk heb ik ook quinoa gevonden. Daar ga ik binnenkort mee koken!


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten