vrijdag 9 augustus 2013

Donderdag 8 augustus.

Ontbijt: Bokes met smeerkaas. 

- 50 gram brood
- 1 smeerkaasje








Middageten: Spaghetti. 

Nog een klets spaghetti die over was van gisteren, heb ik vanmiddag opgegeten. Zonder geraspte kaas erover, of zonder stokbrood. Gewone, pure spaghetti. 


Als er eigenlijk ook nog iets is waar ik aan wil werken, dan is het aan mijn light frisdrank consumptie. Hoewel ik vrij veel water drink op een dag, drink ik bij mijn maaltijden graag al eens cola zero of fanta zero. Er zitten geen punten in, maar uiteindelijk is het ook niet zo gezond. De kunstmatige suikersmaak is van aspartaam (wat tot verschillende kankers kan leiden) en de suikersmaak doet ook zin hebben in suiker.




 


Avondeten: Quinoa met scampi. 

- 60 gram onbereide quinoa
- 130 gram scampi
- 1 koffielepel olie
- paprika
- ui
- Italiaanse saus van WW

Ik heb nog nooit met quinoa gekookt, ik had het zelfs nog nooit gegeten. Maar na een lange zoektocht, heb ik het toch gevonden.

Omdat niet iedereen quinoa kent: 

"Quinoa (Chenopodium quinoa) is een eenjarige plant uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae). De soort komt als adventief voor in Nederland. Quinoa komt van nature voor in Zuid-Amerika. De gecultiveerde variant vormt op dit continent al lange tijd een belangrijke voedselbron.

Wat betreft eiwitsamenstelling lijkt quinoa sterk op melk. Alle essentiële aminozuren zijn aanwezig, in een voor mensen bijna perfecte balans.[6] In vergelijking met granen is quinoa rijk aan vitamines B2 en E en de mineralen ijzer, koper en magnesium. Het calciumgehalte daarentegen is relatief laag. Quinoa bevat verder overwegend onverzadigde vetzuren en heeft een energie-inhoud van ongeveer 17 kJ/g. De samenstelling is ongeveer 15% eiwit, 6% vet, 60% koolhydraten, 3% vezel en 12% water. Quinoabloem is zeer geschikt om de verteerbaarheid van zetmeelrijke voeding te verbeteren. Quinoa wordt op vele manieren toegepast in levensmiddelen." - Wikipedia

Ik vind de smaak zeker goed zitten. Het heeft iets van couscous, en toch weer niet. De kleine bolletjes hebben een fijne textuur om te eten eigenlijk. Ik ga er zeker opnieuw mee koken! 

De scampi's had ik gewoon in de pan gebakken met een uitje eronder. En dan had ik een oranje paprika opgevuld met de quinoa, wat mozzarella, de Italiaanse WW saus en wat uitjes erop.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten