- 50 gram brood
- 10 gram becel
- 20 gram filet de saxe
- 20 gram brie
- nectarine
Dit is voor mij een uitgebreider ontbijt dan anders. Of zo leek het voor mij toch. Gewoon omdat ik beleg op mijn boterhammen had, en dan nog een extra stukje brie erbij. Een sappige nectarine sloot de maaltijd af.
Middageten: Ciabatta.
- 100 gram ciabatta
- 25 gram filet de saxe
- komkommer
- tomaat
- 20 gram rode pestokaas
- 10 gram dressing
Een ciabattabroodje weegt zwaarder dan het eruit ziet. Ik heb het binnenste (het deeg) eruit geschraapt, anders woog het 125 gram. Doordat ik het deeg eruit geschraapt had, kon ik het broodje eigenlijk opvullen (want het was uitgehold). Ik heb een tomaat en een komkommer in blokjes versneden, daarop blokjes kaas gedaan en een sneetje filet de saxe om af te sluiten.
Avondeten: Couscous met groenten en quorn.
- 70 gram quorn
- 60 gram onbereide couscous
- groentenmengeling
- babymaïs
- olijfolie
Het was mijn eerste keer dat ik couscous maakte, en ik heb nog werk aan de winkel. Qua gaartijd/waterabsorptie, had het beter gekund. Couscoustips zijn altijd welkom.
Ik had gewerkt met diepvriesgroenten. Die hadden we gisteren gekocht. En eigenlijk, dat is handig. Op momenten dat de frigo leeg is, heb je toch nog verse groenten in de diepvriezer liggen. Ze zijn versneden en snel klaar. In de mengeling zat wortel, paprika, raap (vind ik niet lekker, die heb ik eruit gevist!), erwt en courgette. De babymais is er aan toegevoegd.
Quorn is een vegetarisch product, ik vind het iets minder goed dat tofu, maar dat is persoonlijk. Het voelde alsof ik kei-alternatief gekookt had, door de couscous en de quorn. Maar eigenlijk is dit een kerngezonde maaltijd (voor zover ik dat kan inschatten?!).
Maar ik ga wat meer opzoeken over werken met couscous. Ik heb het ooit gegeten bij iemand anders, en het smaakte toen precies beter. Maar alsnog was dit een voldoening-gevende maaltijd :)
Couscous: giet 1,5 kopje kokend water op 1 kopje couscous. Laat de couscous 10 minuten nawellen.
BeantwoordenVerwijderenDaarna even omroeren met een klontje boter of een scheutje olie. Dat is de standaardverhouding voor 2 personen ongeveer. Persoonlijk maak ik dat steeds met bouillon ipv gewoon kokend water, voor de smaak.
Lekkere veggie hamburgertjes zijn ook gemakkelijk zelf te maken en nadien in de vriezen (voor het invriezen al eens bakken)
http://www.nieuweband.nl/recepten/item/54/gierst-wortelburgers/ -> deze zijn heel lekker (en er staan nog andere lekkere recepten op met alternatieve producten)
Je bent goed bezig Michele, doe zo verder!
Oh merci Alex, dat is echt heel aardig! Ik heb het intussen al eens met bouillon gemaakt, dat is inderdaad een pak smaakvoller! :D Soms is het wat kneuzen in de keuken :p
Verwijderen