- 50 gram spek
- 2 eieren
- géén vetstof
- 30 gram brood
- enkele kerstomaatjes
- champignons
Ik schrijf er duidelijk bij 'géén vetstof', omdat ik het niet gebruikt heb. Ik heb de spekjes in een hete pan gedaan, en er wat water aan toegevoegd. Op die manier bleef er niets aan de pan plakken.
Wanneer ik terug denk aan toen ik op kot zat, denk ik ook aan de grote hoeveelheden van die spekreepjes dat ik at. En nu ik weet hoeveel punten er in zitten, sja. Dan val je achterover natuurlijk.
Ik steek enerzijds ook nog wel op mijn studentenbudget (200 gram spekjes = 1,5 euro - kipfilet = 4 euro). Mijn keuze werd op kot niet gemaakt met de gedachte aan gezonde voeding, wel aan 'wat is er het goedkoopste?'
Middageten: Croque monsieur.
- 50 gram brood
- 30 gram hesp
- 20 gram jonge kaas
- kerstomaatjes
- ketchup
Ik had mijn boterhammen gewoon in de toaster gestoken (dat is geen afwas, en ook geen vetstof = winwin situatie!).
Ik merk dat ik soms wat eentonig zit met mijn groenten, voornamelijk kerstomaatjes. Dat is zomers. Het past ook letterlijk met alles wat je kan klaarmaken. Ik kijk er al tegenop wanneer de winter gaat beginnen, want kerstomaatjes zijn dan verre van zo lekker als ze nu zijn. Dan is het eerder tijd voor prinsesboontjes en warme groenten.
Avondeten: Couscous poging 2.
- 60 gram onbereide couscous
- champignons
- 100 gram biefstuk
- enkele lepels magere room (4% vetgehalte)
- bouillon
Ik wilde me er zelf van verzekeren dat couscous ook anders kon, na mijn vrij 'smakeloze' couscous van gisteren. Langs verschillende kanten heb ik gehoord: Doe bouillon in het water waarin je de couscous kookt. And so I did.
Omdat ik met rundsvlees bezig was, heb ik een half rundsbouillonblokje in mijn water gedaan. Ik had ook champignons gebakken (met wat room onder), en dan biefstuk. En het toffe is: het is onmiddellijk klaar.
De bouillon gaf echt zoveel meer power aan het eten, dat ik er zeker van ben dat moest ik dat gisteren gedaan hebben, was het ook anders geweest.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten