vrijdag 2 augustus 2013

Dinsdag 30 juli.

Ontbijt: Bokes met smeerkaas. 

- 50 gram brood
- puntje smeerkaas

Ik heb een licht ontbijt gekozen, want vandaag vertrok ik naar AMSTERDAM! Heel fijn en fantastisch. En ik wilde toch nog wel ook op mijn punten letten. Net nu ik zo goed terug op weg ben, wil ik het niet verpesten door me te laten gaan op reis. En ik ben voorbereid op reis vertrokken!


Middageten: Salade met kip. 

Rond de middag hebben we in Amsterdam een eetzaakje gezocht, waar ze broodjes en slaatjes hadden. Iets eenvoudig, maar toch gezond. Want dat is niet altijd goed te vinden. Maar in Amsterdam overspoelen ze je met eetzaakjes waar ze slaatjes hebben, en dat aan schappelijke prijzen. Het zou niet de eerste keer zijn, dat ik 16 euro of meer aan een salade geef. Dat is de prijs van gezond eten. 
 
Maar Amsterdam is awesome, dus daar vond ik deze gigantische salade voor 9 euro! Het is een salade met gerookte kipfilet, allerlei groenten (ui, sla, tomaat, komkommer, paprika,...) en een honingmango dressing. Enorm lekker, en ook nog gezond. De honingmangodressing, daar spreek ik me niet over uit. Dat kan wel eens vettig geweest kunnen zijn, maar dat zijn de meeste dressings uiteindelijk. Buiten dat was het enkel de kip die ik moest tellen. Dus dan mag er wel dressing bij. 

Tussendoortje: Kaas & kibbeling. 

In Amsterdam smijten ze je uiteraard ook letterlijk dood met kaasblokken. Kaaswinkeltje hier, kaaswinkeltje daar. En in elke winkel kan je dan ook de kaas proeven. Oh lord, I was in heaven! Ik ben een kaasliefhebber. Het is alleen jammer dat kaas enorm veel punten telt. Maar lekker. Kaas met rode pesto, kaas met truffel, kaas met groene pesto, kaas met netel... Heerlijk. Zelfs gerookte kaas, wat ik een vreemd concept vind, maar wat heel lekker is. 

En dan in de late middag hebben we nog een bakje kibbeling gedeeld. Ik ben samen met een vriendin gegaan, en ik was blij dat ze er rekening mee hield dat ik toch op mijn eten let. Maar dat doet ze altijd. Bij deze ook, want heel meelezend Vlaanderen mag het zien: Sofie, je bent de beste! 
Thanks to Google, for the picture.

Kibbeling is kabeljauw, maar dan met deeg er rond en dat gefrituurd. Dat telt natuurlijk ook meteen door. Gelukkig hadden we een bakje gedeeld. Zodat de "schade" beperkt bleef. 








Avondeten: Pasta met zeevruchten. 

Voor we op reis vertrokken, wisten we dat we in een Italiaans zaakje (Da Giorgio) zouden gaan eten. Dat maakt het voor mij makkelijk, want ik kon de menukaart opzoeken om te zien wat ik al dan niet mocht eten.

Ik had vier dingen die ik mocht eten: Pasta bolognese, arabiata, marinara & napolitana. Als je het op voorhand opzoekt, is dat ideaal. En als je dan weet waaruit je keuze hebt, dan kan je op het moment zelf nog kiezen waar je zin in hebt. Als ik nu bijvoorbeeld maar 1 gerecht had mogen eten, had ik sowieso iets anders gekozen. Gewoon omdat ik die keuze moet hebben. De vier pasta's die ik geselecteerd had, waren er alle vier heel andere. Met vlees, met pikante saus, met zeevruchten of naturel tomatensaus. 

Ik heb dan maar de zeevruchten gekozen. Een perfecte keuze. Ik had er toch geen spijt van. En ik was lekker voldaan. 


















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten