woensdag 7 augustus 2013

Vrijdag 2 augustus.

Vandaag was een uiterst kleurrijke dag op mijn bord. Dat valt me doorheen de dag niet op, maar eens ik aan het bloggen ben, zie ik dat ik heel kleurrijk eet. Ik bedoel, kijk naar het ontbijt. Heb je dan ook niet immens veel zin in dat ontbijt? Dat is het mooie aan gezond eten. Het heeft enorm mooie kleuren. De natuur op het bord, geeft schoonheid. Ik eet met mijn ogen.


Ontbijt: Fruitsla met plattekaas. 

- 200 gram magere plattekaas
- vers fruit (banaan, meloen, appelsien, aardbei, bosbes, kers en perzik)

Een licht en zwaar ontbijt tegelijk. Het is een ontbijt vol met fruitsuikers, dus het levert veel energie. Maar tegelijk, qua punten, is het maar een zielige 2 punten waard. Omdat fruit niet geteld moet worden bij Weight Watchers, is dit in mijn ogen een licht ontbijt. 

 


Middageten: Croque légume. 

- 50 gram brood
- 30 gram hesp
- 30 gram kaas
- 5 gram solo
- paprika
- tomaat
- sla
- wortel
 
Een doodgewone croque monsieur, met kaas en hesp. Maar dan met een berg groenten erbij. Ik noem het: De croque légume. 

Door mijn avontuur in Amsterdam, waar ze niets anders eten dan tosti's, heb ik de smaak weer te pakken van gebakken brood met beleg tussen (en liefst van al kaas die smelt). 

 




Avondeten: zelfgemaakte dürüm. 

Maaltijden zoals zelf pita's of dürüms maken, maak je zelf zo (on)gezond als je wilt. Je kan veel of weinig saus nemen, niet overdrijven met je vlees, een berg groenten. En dan kies je zelf of je het groots ziet of niet. 

Nu, ik zie het altijd groots. Ik doe niet aan crashdiëten en ik geniet nog bij elke hap eten er evenveel van als anders. Maar anders dan vroeger. 

Vroeger bijvoorbeeld, zou je op de foto het vlees wél hebben zien liggen. Nu heb ik niet te veel vlees genomen. Op zich is dat ook helemaal niet nodig. We gebruiken thuis het pitavlees van de Lidl om zelf dürüm of pita te maken, en dat vlees is enorm afgekruid en smaakvol. Er is maar een beetje nodig om het te proeven. 

Vooruitgang, noem ik dat. Ik probeer er vaak over na te denken, over mijn eetgewoontes van vroeger versus die van nu. Soms schaam ik me, dat mogen jullie zeker weten. En ik ben blij dat ik die persoon niet meer ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten