Ontbijt: Zachtgekookt eitje.
- 1 ei
- 50 gram brood
- 10 gram becel
Vroeger was een zachtgekookt eitje luxe, en een totale verrassing op een weekendochtend. Het was een klein feest als papa voorstelde om eitjes te koken. Toen waren ook pistolets dingen die enkel op zondagochtend gegeten werden.
Intussen ben ik ouder, en kies ik zelf wat ik 's ochtends eet (voor zoverre we het toch in huis hebben). Maar een zachtgekookt eitje blijft toch iets speciaal. Misschien is dat net omdat er het zondagochtend-gevoel aan zit.
Pas bij mijn tweede ei was mijn poging gelukt. Het eerste ei was pure blubber. Als iemand de ultieme zachte ei tip heeft: Please gimme.
Gelukkig had ik bij mijn tweede poging meer gelukt. Nog steeds wat blubber, maar toch een zachte dooier zodat ik mijn soldaatjes erin kon doppen.
Middageten: Toast américain.
Ik geloof dat ik enkele weken geleden ook toast americain gegeten heb bij Vangrootloon, een tearoom met kleine keuken. Maar hun toast americain is heerlijk. En ik vind het ook tof dat er een salade bij is.
De sausjes die bij op het bord lagen, heb ik gelaten voor wat ze waren. En op zich, valt préparé qua punten ook goed mee. Het is nog steeds gemaakt van mager vlees. Maar wat er allemaal onder zit, sja.
Het is alvast een betere keuze dan een croque monsieur (met de gesmolten kaas, plus hoogstwaarschijnlijk geen magere hesp dan, eventueel in een ingevette pan).
Ik had de indruk dat de toast van Vangrootloon echt toast is. Dus in een broodrooster ofzo, want het brood had geen vettige kant of bijsmaak.
Avondeten: Wrap met pitavlees.
- 100 gram rauw pitavlees (= ongeveer 80 gram als het gebakken is)
- 100 gram wrap
- sla
- tomaat
- komkommer
- rode ui
- cocktailsaus
- sambal
Om de zoveel tijd maken we thuis zelf pita of durum. Zoals vanavond dus. Het pitavlees van de Lidl is al vrij hard gekruid (heel de frigo rook naar look!), dus je moet er niet veel van gebruiken. Ik heb mijn wrap voor de rest rijkelijk gevuld met groenten, en sambal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten