donderdag 27 juni 2013

Donderdag 27 juni.

Ontbijt: Bokes met vis. 

- 50 gram brood
- 10 gram becel
- 60 gram gerookte forel
- magere yoghurt
- nectarine




Na een mislukte poging om bananenpannenkoekjes te maken, ben ik toch maar voor de veilige boterhammetjes gegaan. Gerookte forel zit vol met omega 3 en is een halfvette vis. Maar gerookt telt hij bij Weight Watchers niet veel punten. Een ideaal huwelijk voor een mooi dieet!

De magere yoghurt was met nectarinesmaak, en ik heb er nog een nectarine onder gesneden. Op die manier zit ik met mijn fitformules heel goed. Ik heb namelijk 2 glazen water gedronken, een plantaardig vet gegeten en een portie calcium en fruit gehad! 

Ik heb me sinds gisteren weer aangemeld bij de WW cursus. Ik ga in de vakantie proberen om iedere week te gaan! Ik wil heel erg veel, maar heel realistisch zal het niet allemaal zijn. Ik heb alleszins grote doelen en grote dromen, waarvan ik hoop dat ik er enkele zal bereiken. Ik heb nog een lange weg te gaan, en als ik nu in mijn vakantie van drie maanden goed kan organiseren, dan kan ik zeker mooie doelen bereiken!


Middageten: Boterhammen met philadelphia.

- Kerstomaatjes
- 80 gram brood
- 30 gram philadelphia light
- 40 gram gerookte forel

Naast het feit dat ik elke ochtend wil variëren in brood/haver/omelet/plattekaas/cornflakes, wil ik ook bij iedere maaltijd een goede portie fruit of groenten. Ik vind het niet altijd even makkelijk om dat te bereiken. Ik wil ook een grote variatie aanbrengen in mijn fruit en groente-gebruik. Hoe gek ik ook ben van paprika's, dat alleen is niet voldoende. 


Er is voldoende variatie nodig om 1) gezond te zijn en 2) af te vallen. De blog helpt mij daar ook wel bij. Ik kan snel eens scrollen door mijn foto's om te zien of de fruit en groenten wel wisselend voldoende zijn. 


Tussendoortje: WW-koekjes met amandelmelk.

- 200 ml amandelmelk
- 2 WW-koekjes

Amandelmelk bevat minder vet dan gewone melk. Er zit geen cholesterol of lactose in, met andere woorden: Ideaal! 




Avondeten: Tagliatelli met tonijn en spinazie.

- 200 gram tagliatelle
- 100 gram tonijn uit blik (in eigen nat)
- 1 koffielepel olijfolie
- 150 gram spinazie
- 20 gram parmezaanse kaas
- look
- ui

Hoewel een pasta met tonijn en spinazie heel erg lekker klinkt, was het toch een beetje tegengevallen. Het was vrij droog, ik had geen roomsaus ervan gemaakt :p Maar dat houdt me niet tegen om er toch de goede zaken van uit de doeken te doen! 

Spinazie: Het is niet voor niets dat Popeye supersterk wordt door spinazie te eten. Het is goed voor het hart, bevat veel antioxidanten en het is gewoon vrij smaakrijk! Voordat ik hier dingen uitspreek waarvan ik niet goed begrijp wat het betekent, ik heb in de bib boeken over voeding gehaald en ook internet is een grote hulp! Antioxidanten gaan celbeschadiging tegen en maken onstabiele moleculen in het lichaam onschadelijk. Dit zorgt er ook voor dat ontstekingen worden tegengegaan en weefsels beschermd worden. (Bron: Superfood for Dummies van B. Agin en S. Jegtvig)


Het makkelijke en fijne van spinazie is dat je het goed in de diepvries kan bewaren. Wanneer je zin hebt in spinazie ontdooi je enkele blokjes, en hup! 

Tonijn: Vette vis, bevat veel omega 3, eiwitten, mineralen, vitaminen,... Ik vind het heel erg om toe te geven dat ik graag tonijn eet. Ik weet dat deze vis op de lijst met bedreigde diersoorten staat en ik wil echt wel iets eraan doen. Maar net zoals ik niet in staat ben vegetariër te worden omdat ik te graag vlees eet, heb ik het ook moeilijk om tonijn te laten. 

Maar aan alle veggies: Ik eet al een pak minder vlees dan vroeger. Echt waar, pinkypromise! Daar waar ik vroeger (schat ik) zeker 200 gram vlees als avondeten had, heb ik er nu nog maar 100 en maximum 120! Soms heb ik mijn veggiedagen, soms eet ik dan es driemaal vis per dag.  

Maar goed! Ik moet me niet verantwoorden, ook al doe ik dat heel vaak en snel. Geslaagde en lekkere dag: Check!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten