dinsdag 25 juni 2013

Dinsdag 25 juni.

Ontbijt: Italiaanse omelet.

- 2 eieren
- 5 gram bakboter
- kerstomaatjes
- 40 gram magere hesp
- bruschettakruiden


Gisterenochtend was het brood, deze morgen dus niet. Ik ga het echt proberen vol te houden om elke ochtend een ander ontbijt te nemen. De mogelijkheden moeten er uiteraard ook voor zijn! 

Maar dus een omelet. Ik had gisteren in de Oil & Vinegar bruschettakruiden gekocht. Deze kruidenmix (tomaat, look, basilicum, zout, peper) kan je in water laten opwellen en dan gebruiken als saus, dip,... Van alles! Maar je kan de kruiden ook onder een ei mengen en er dan een omelet van bakken. Het is, echt waar, de beste omelet die ik ooit heb gegeten. 

Met wat krokant gebakken magere hesp en kerstomaatjes was het een ontbijt om U tegen te zeggen. Uiteraard met dank aan de meisjes van Weight Watchers voor de tip over de bruschettakruiden! 


Tussendoortje: Fruitsla.

- 1 banaan
- 1 nectarine
- aardbeien






Middageten: Salade met vis.

- Sla
- Tomaat
- Rode paprika
- Meloen
- 30 gram tzatziki
- 50 gram brood
- 25 gram gerookte zalm
- 30 gram gerookte forel
- 30 gram mozzarella light
- lente-ui

Veel mensen veronderstellen dat een dieet enkel sla inhoudt. Sla, een schijfje komkommer en een half tomaatje. Maar als je een dieet echt wilt volhouden, dan mag je overdrijven in de sla. Of ik overdrijf er toch in. Ik heb nog geen ziekte gehad door een overdosis groenten of fruit, dus waarom zou ik me inhouden? 

Vis is ook gezond, ook al valt zalm onder halfvette vis. Het bevat omega3 vetten en nog zoveel meer positieve zaken. Ik probeer zo veel mogelijk vis te eten, maar dat gaat niet altijd. 




Tussendoortje: Kersen.

Het is er nu eenmaal het seizoen voor en het smaakt ook heerlijk: Kersen! 



Avondeten: Ovenschotel met kip en aardappelen. 

- 100 gram kip zonder vel, wel gemarineerd
- 150 gram aardappelen
- 30 gram mozzarella light
- 30 gram geraspte kaas light
- paprika
- lente-ui
- wortel
- Chinese kool

Op de foto ziet het er misschien niet uit als het meest smakelijke avondeten, maar geloof me maar als ik zeg dat het heerlijk was. De groenten had ik fijn of iets minder fijn gesneden en onder de aardappelen en de kip gemengd. Daarover had ik gepelde tomaten gegoten en sterk afgekruid. Heerlijk! Ik weet niet precies hoe lang het in de oven heeft gestaan, maar ik heb voornamelijk gecontroleerd of de kipfilet gaar was. We willen immers geen salmonella, ofwel? 

De laatste vijf minuten dat het in de oven stond, heb ik er geraspte light kaas op gedaan om een gratin-korstje te krijgen.  


Beweging: 

- Vandaag heb ik les 3 van Start To Run gelopen. Dit was een sessie van 22 minuten. De helft ervan wordt gelopen, de andere helft gewandeld. Mijn doel bestaat erin om in oktober 3 kilometer te kunnen lopen op Dwars door Hasselt. Ik moet erbij vermelden dat ik nog nooit graag gelopen heb in mijn leven. Ik denk dat er niets ergers bestaat dan joggen, bah. Maar omdat ik langs vele kanten hoorde dat Start To Run perfect is om mee te beginnen lopen, en dat lopen een gelukzalig gevoel geeft, dan ja... Dan word ik nieuwsgierig! 

Ik heb gisteren eveneens de nodige loopschoenen gekocht. Ik ben er echt heel blij mee, ze zitten ontzettend goed. Het lopen voelt nu nog beter aan. En ik hield eerst nog eens niet van lopen. Oh yeah!

Naast lopen, heb ik vandaag ook gefietst (of ik moet nog gaan fietsen). Een fietstocht heen en terug naar de Prom Night van mijn hogeschool. Elegant zal ik alvast niet toekomen als ik gefietst heb. Maar dat zijn weer 30 à 40 minuten bewogen op een avond. Plus dan al het dansen dat zal gebeuren!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten